Nieuwbouw surfschool Workum


Status: In ontwikkeling
Opdrachtgever: Surfschool Workum
Locatie: Workum, Nederland
Projectjaar: 2013

Lautenbag Architectuur heeft een schetsontwerp gemaakt voor een nieuw onderkomen van de Surfschool in Workum. Op dit moment is de surfschool gehuisvest in een zeecontainer op een prachtige locatie op het Workumer strand. Er wordt kitesurf en windsurf les gegeven. De surfschool is populair onder jongeren en de klantenkring groeit. Daarom is de surfschool aan uitbreiding toe. Naast uitbreiden wil de surfschool ook functies toevoegen. Het nieuwe gebouw biedt opslag voor materiaal en bevat kleed en doucheruimtes. Daarnaast komt er een surfshop en kleine bar.

De bestaande zeecontainer voldoet bouwkundig aan de eisen die de surfschool aan de ruimte stelt. De stoere en hippe vorm van de zeecontainer spreekt de doelgroep van voornamelijk jongeren tussen 15 en 25 jaar aan. Daarnaast worden de bouwkosten beperkt door het toepassen van gebruikte zeecontainers. Daarom hebben we ervoor gekozen om deze weer in het ontwerp te integreren.

Het gebouw bestaat uit twee gebruikte containers van 2,4 x 6 meter. Daar tussen leggen we een houten vloer van 6 x 6 meter en het dak leggen we op de containers. De gevels worden afgesloten met grote glazen (schuif) puien. Voor het gebouw komt een groot houten terras. Het interieur van het tussendeel bestaat voornamelijk uit hout, wat een mooi contrast vormt met de zeecontainers.