Restyling bedrijfspand Joure

 

Status: Schetsontwerp afgerond
opdrachtgever: Projectontwikkelaar
Locatie: Joure, Nederland
Project jaar: 2010

In de huidige situatie oogt het bedrijfsverzamelgebouw aan de Mercatorweg in Joure rommelig. Het gebouw bestaat uit twee eenvoudige bakstenen gebouwtjes met hierachter een loods. De ruimte die deze drie gebouwen verbindt is erg gefragmenteerd. Dit is in de gevel zichtbaar; kozijnen van verschillende ruimtes stroken niet met elkaar en er is een grote verscheidenheid in kleuren en materialen in de gevel.

Wij hebben de verbindende ruimtes verpakt met één scherm van oranje strekmetaal. Door dit scherm een duidelijke structuur en een heldere kleur te geven valt het achterliggende weg. Daarnaast wordt met deze oplossing de entree meer geaccentueerd. Strekmetaal is eigentijds, betaalbaar en makkelijk te verwerken. Het materiaal heeft een grote transparantie en geeft de gevel daardoor meer gelaagdheid, meer diepte en meer cachet. Met een kleine investering is dit gebouw weer up to date.