Uitbreiding woning Nij Altoenae

 

Status: In ontwikkeling
Opdrachtgever: Particulier
Locatie: Nij Altoenae, Nederland
Projectjaar: 2013

De woning met kantoor in Nij Altoenae wordt aan de achterzijde uitgebreid met een extra eet en zitkamer. Het kantoor krijgt een eigen entree aan de zijkant van de woning en er komt een nieuwe spreekkamer. Daarnaast komt er een aparte keuken en toilet in de uitbreiding en wordt de berging een stuk groter.
Het gebouw is over de diepte verdeeld in drie delen, waarvan de gevels en het dak een andere richting hebben. Deze geveldelen reflecteren het licht in een andere richting. Dit voorkomt dat de grote uitbreiding ten opzichte van de woning te massief overkomt. Door taps toelopende gevels en dak richting de bestaande woning wordt een mooie overgang van oud naar nieuw gecreëerd. De opdrachtgever had een duidelijke voorkeur voor een gevelbekleding van horizontale houten delen. Hiermee hebben we de omhulling bekleed. De uitgesneden delen in het gebouw, de entree de achtergevel en de pui in de zijgevel zijn contrasterend in antraciet bekleed.
Het dak ligt in de zuidwestrichting in een hoek van 30 graden. Het dak wordt geheel bekleed met zonnepanelen om de woning te voorzien van duurzame energie.